Opis produktu
Aniołek z białej czekolady 28g to idealny dodatek do każdego prezentu!
Słodkie cherubiny z aksamitnej białej czekolady na wyjątkowe okazje.
to prawdziwe arcydzieło z polskiej manufaktury! Użyte do produkcji czekolad wyłącznie masło kakaowe sprawia, iż czekolada dosłownie rozpływa się w ustach, gdyż masło kakaowe topnieje w temperaturze 36°C, czyli temperaturze ciała człowieka. Używane do produkcji innych, popularnych czekolad tłuszcze roślinne ulegają rozpuszczeniu dopiero w temperaturze 38°C. Powoduje to nieprzyjemne odkładanie się w ustach warstwy tłuszczu, którego organizm ludzki nie jest w stanie naturalnie rozpuścić.
Aromat
Prawdziwa wanilia, stosowana w produkcji czekolady, nadaje jej niepowtarzalny smak i naturalny aromat. Nie jest do niej dodawany sztuczny aromat waniliny, który powoduje wrażenie syntetycznego, perfumowanego posmaku w ustach.
Aksamitność
Proces rozdrobnienia składników użytych do produkcji czekolady odbywa się na bardzo wczesnym etapie produkcji i ma ogromne znaczenie dla dalszego smaku czekolady. Im bardziej rozdrobnione składniki, tym większe uczucie aksamitności w ustach podczas degustacji. Czekolady o „niedopracowanym” rozdrobnieniu sprawiają wrażenie nieprzyjemnej szorstkości i uczucia grudek na podniebieniu, co negatywnie wpływa na ostateczne walory smakowe i nie pozwala cieszyć się głębią smaku prawdziwej czekolady.
Nie bez znaczenia jest również użycie naturalnej lecytyny sojowej do łączenia składników czekolady.
Czekoladę tworzą różnorodne składniki pod względem konsystencji i to dzięki lecytynie sojowej powstaje idealna jej struktura, która wprawia nas w błogi stan. Lecytyna sojowa dodatkowo wspomaga nasz organizm w utrzymaniu dobrej kondycji zdrowotnej, więc jeśli mamy gorszy dzień warto sięgnąć po dobroczynną kostkę czekolady.
Tłuszcz kakaowy w białej czekoladzie min. 33,1%