Opis produktu

W naszej skromnej opinii jest to najlepsze półwytrawne wino z polskich owoców. Posiada piękną czerwoną barwę i fantastyczny smak dojrzewających w słońcu owoców czarnego bzu.

Wino bardzo dobrze komponuje się z czerwonym mięsem (zwłaszcza dziczyzną), serami, ciastami na bazie kremów.
Polecamy to wino na pierwsze oznaki przeziębienia. Już lampka wina przed zaśnięciem zapewnia dostarczenie dużej dawki witamin i mikroelementów, zwłaszcza witaminy C.

Ważną informacją jest fakt, że do wykonania tego wina zebrano wyłącznie dorodne owoce pochodzące z ekologicznych plantacji, na których nie stosuje się środków ochrony roślin a uprawy podlegają nieustannym kontrolom.

Właściwości owoców czarnego znane są od dawna. Do najważniejszych należą działania napotne, przeciwgorączkowe, przeciwbólowe i odtruwające. Z owoców zazwyczaj wykonuje się odwary używane do leczenia migreny, nerwobólów, chorób reumatycznych i neurologicznych, a dzięki ich własnościom odtruwającym także przy zaburzeniach przemiany materii. Wyciągi z owoców czarnego bzu mają także słabe działanie przeciwbólowe.

W 2013 roku Wino z Czarnego Bzu zostało wyróżnione znakiem Poznaj Dobrą Żywność w programie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Wino Czarny Bez Eko

Wino półwytrawne
Pojemność: 750ml

Zobacz także