

Sos Cumberland to niezwykły w smaku produkt, którego nie może zabraknąć na polskim stole do tradycyjnych potraw. Sprawdzi się świetnie do pasztetów, wędlin, dziczyzny oraz czerwonego mięsa. Jego pikantno- kwaśny smak to wręcz idealny dodatek do dań mięsnych.
Sam produkt jest wegetariański i wegański, więc śmiało można go dodawać do dań w kuchni bezmięsnej jako dodatek do serów czy kanapek.
Skład: Owoce żurawiny błotnej, czarna porzeczka, chrzan, musztarda, skórka pomarańczowa, sok z cytryny, przyprawy, dodatek - nalewka z pigwy.
Wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 129 kcal |
Tłuszcz | 1,23 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 26,7 g |
w tym cukry | 24,9 g |
Białko | 0,86 g |
Sól | 0,93 g |