Czarna porzeczka 105%, 220g

Opis produktu

Wyjątkowość czarnej porzeczki polega nie tylko na tym, że w 100 g owoców jest cztery razy więcej witaminy C niż wynosi norma dla dorosłych.

W tych owocach znajdziemy też witaminę P (rutyna), co jest bardzo ważne, gdyż ułatwia ona przyswajanie witaminy C.
Ale nie każdy wie, że witamina C w owocach czarnej porzeczki występuje w trwałych wiązaniach, dlatego - co jest rzadkością - zachowuje się także w przetworach!

Naszą porzeczkę zbieraliśmy na polach wielkopolskich plantatorów. Dodaliśmy trochę słodyczy w postaci naszego, wyjątkowego, skoncentrowanego soku jabłkowego 400%. Otrzymaliśmy produkt, który możesz stosować jak konfiturę. Dodawaj go do herbat, ciast, deserów, posmaruj nim pieczywo.

Doskonale służy też jako baza do sosów i dipów do grillowanych mięs!

Jakość używanych surowców jak i każda faza produkcji jest przez nas kontrolowana bardzo restrykcyjnie. Daje nam to pewność, że oddajemy w Twoje ręce produkt zupełnie wyjątkowy, owoc naszej pasji do jakości i smaku.

Przykładowy sposób użycia: Do kubka z herbatą dodaj jedną lub dwie łyżeczki  Czarnej Porzeczki.

Przechowywanie: Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce.

Składniki: owoce czarnej porzeczki (105g porzeczki zużyto na 100g produktu), koncentrat soku jabłkowego.

Produkt pasteryzowany. Bez substancji konserwujących.

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze 100g produktu:

Wartość energetyczna 736 kJ/173 kcal
Tłuszcze              0,3 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,01 g
Węglowodany 43 g
Cukry 43 g
Białko 0,5 g
Sól 0,0 g

CZY WIESZ ŻE… Regularne jedzenie przetworów z czarnej porzeczki poprawia sprawność fizyczną, koncentrację i sprawność umysłową, odporność na przeziębienia i infekcje.

Działa też pozytywnie na układ krwiotwórczy organizmu, co jest szczególnie ważne w przypadku dzieci osłabionych, po ciężkich chorobach, z anemią.

Najnowsze badania dowodzą także, że czarna porzeczka łagodzi stany zapalne towarzyszące atakom astmy za sprawą substancji o nazwie epigalokatechina - jest to bardzo silny przeciwutleniacz.