

Wyjątkowość soku polega na tym, że uzyskiwany jest przez wyciskanie na zimno owoców żurawiny, mrożenie (w celu transportu do Polski), rozlewanie i pasteryzację. Zapewnia to najwyższą aktywność biologiczną najcenniejszych składników żurawiny.
Zalecane spożycie: 2 łyżki stołowe (ok. 30 ml) 2 razy dziennie, najlepiej godzinę przed posiłkiem. Spróbuj też rozcieńczone wodą z dodatkiem miodu.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania: przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni
Skład: skoncentrowany sok z owoców żurawiny, pasteryzowany.
Pojemność: 400 ml
Kraj pochodzenia: Kanada
Uwaga: Może wytrącić się naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.
CZY WIESZ ŻE… Współczesne badania naukowe jednomyślnie potwierdzają, że żurawina ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, dzięki czemu przyjmuje się, że: może być pomocna, m.in. w walce z infekcjami pęcherza moczowego, niektórymi schorzeniami skóry i wrzodami żołądka; obniża cholesterol, pomaga leczyć kamicę nerkową.