Oliwki Manzanilla nadziewane migdałem

Oliwki Manzanilla nadziewane migdałem

0,300 kg (waga netto po odsączeniu)

 

Opis produktu

Oliwki z migdałami to kulinarna rewelacja! Zielone oliwki nadziewane ręcznie migdałami znane są w Polsce i lubiane już od pewnego czasu, możemy je spotkać w sieciowych sklepach, jednak jak to bywa z produktami z rodzinnych małych manufaktur nasze smakują zupełnie inaczej. Są pyszne, chrupiące bez octu i laktozy. Wspaniale nadają się jako przekąska - przystawka oraz dodatek do mięs i serów. To wręcz "czekolada" wśród oliwek.
 

Manzanilla to zupełnie inny gatunek niż Gordal Królewski, charakteryzuje się delikatnością w smaku z lekką nutą migdałów, jest średniej wielkości, ma okrągły kształt, mięsisty a zarazem lekki miąższ, małą pestkę. Manazanilla jest najbardziej znaną na świecie oliwką . Uprawia się ją głównie w Andaluzji w prowincji Sewilla.

PRZECHOWYWANIE: oliwki przechowuj w lodówce (w zalewie) przez okres max. 3 tyg. od otwarcia. 

ZBIORY OLIWEK: zbiory z 2019r.

GATUNEK: Manzanilla

SKŁAD ZALEWY: oliwki Manzanilla nadziewane ręcznie słodkim migdałem, sól morska, woda.