

Oliwki Manzanilla z cytryną to niezwykle orzeźwiająca pozycja. Zielone oliwki ręcznie nadziewane kawałkami soczystych cytryn są rzadko spotykaną pozycją w Polsce. Hiszpańska cytryna, wykorzystana do produkcji tych oliwek dojrzewa w pełnym słońcu, bez oprysków i wosków.
Manzanilla to odmiana oliwek charakteryzująca się delikatnością w smaku. Jest średniej wielkości o okrągłym kształcie z lekkim miąższem i małą pestką. Jest to najbardziej znana odmiana oliwek na świecie. Uprawiana głównie w Andaluzji w prowincji Sewilla.
Oliwki hodowane są bez oprysków chemicznych, bez stymulatorów wzrostu, modyfikacji genetycznej oraz bez glutenu.
Oliwki przechowuj w lodówce (w zalewie) przez okres max, 3 tygodni od otwarcia.
Oliwki: odmiana Manzanilla; zbiory 2019 rok
Skład zalewy: sól morska, woda.