Czekoladowa Rozeta- czekolada ciemna i mleczna z dodatkami

35g

Opis produktu

Rozeta czekoladowa to pięknie opakowana, ręcznie wykonywana czekolada premium z zatopionymi kawałkami liofilizowanych owoców.

Dostępne dodatki:

- mleczna z malinami i jagodami,

- mleczna z jabłkami, żurawiną i imbirem

- ciemna z jabłkiem i cynamonem

- ciemna z pomarańczą

to prawdziwe arcydzieło z polskiej manufaktury! Degustując czekolady warto położyć owoce bezpośrednio na języku, a czekoladzie pozwolić rozpuścić się na podniebieniu. Dzięki temu owoce szybciej uwolnią swój pierwotny smak tworząc idealne połączenie z czekoladą. Dzięki specjalnemu procesowi suszenia owoce i bakalie zachowują naturalny smak, kolor oraz pełnię witamin. Są takie jak je stworzyła natura.  Użyte do produkcji czekolad wyłącznie masło kakaowe  sprawia, iż  czekolada dosłownie rozpływa się w ustach, gdyż masło kakaowe topnieje w temperaturze 36°C, czyli temperaturze ciała człowieka. Używane do produkcji innych, popularnych czekolad tłuszcze roślinne ulegają rozpuszczeniu dopiero w temperaturze 38°C. Powoduje to nieprzyjemne odkładanie się w ustach warstwy tłuszczu, którego organizm ludzki nie jest w stanie naturalnie rozpuścić.

Aromat 

Prawdziwa wanilia, stosowana w produkcji czekolady, nadaje jej niepowtarzalny smak i naturalny aromat. Nie jest do niej dodawany sztuczny aromat waniliny, który powoduje wrażenie syntetycznego, perfumowanego  posmaku w ustach. 

Aksamitność

Proces rozdrobnienia składników użytych do produkcji czekolady odbywa się na bardzo wczesnym etapie produkcji i ma ogromne znaczenie dla dalszego smaku czekolady. Im bardziej rozdrobnione składniki, tym większe uczucie aksamitności w ustach podczas degustacji.  Czekolady o „niedopracowanym” rozdrobnieniu sprawiają wrażenie nieprzyjemnej szorstkości i uczucia grudek na podniebieniu, co negatywnie wpływa na ostateczne walory smakowe i nie pozwala cieszyć się głębią smaku prawdziwej czekolady. 

Nie bez znaczenia jest również użycie naturalnej lecytyny sojowej do łączenia składników czekolady.

Czekoladę tworzą różnorodne składniki pod względem konsystencji i to dzięki lecytynie sojowej powstaje idealna jej struktura, która wprawia nas w błogi stan.  Lecytyna sojowa dodatkowo wspomaga  nasz organizm w utrzymaniu dobrej kondycji zdrowotnej, więc jeśli mamy  gorszy dzień warto sięgnąć po dobroczynną kostkę czekolady.

Zobacz także