Nasza oferta alkoholi idealnie wpisała się w wiele miłych wydarzeń naszych dotychczasowych klientów. Naszą wiedzą i doświadczeniem służymy państwu w doborze alkoholi na różne okazje- od wesel przez chrzciny, urodziny, imieniny, walentynki, dzień matki, dzień ojca, dzień babci i dziadka. Mamy nadzieję że zdadzą się Państwo na nasze doświadczenie by wspólnie wybrać wyjątkowe produkty specjalnie dla Państwa.
Wina ekologiczne
...
Wina kolekcjonerskie
W naszej ofercie znajdą Państwo wina z różnych części Europy oraz Świata. Niepowtarzalny smak, aromat oraz lekkość lub stanowczość odpowiedna dla danego wina wprawi państwa w niepowtarzalne uniesienie, które z każdym łykiem będzie potęgowało Państwa doznania.
Nieustannie wyszukujemy win godnych polecenia dla wyjątkowych odbiorców.
Wina na prezent
Urodziny, imieniny a może inna wyjątkowa uroczystość wymagająca odpowiedniego podkreślenia jej charakteru? Alkohole na te okazje znajdą Państwo właśnie w tej sekcji naszego sklepu internetowego
Wina do potraw i okazji
Wino z dzikiej róży – pasuje do kuchni azjatyckiej (zwłaszcza wieprzowiny) jako składnik do przygotowania potraw, dań z migdałami (np. do prażonych migdałów), wędzonych ryb (tłustych), wędzonych mięs, lodów, ciast, deserów.
Wino truskawkowe – pasuje do sałatek owocowych oraz lekkich sałatek bez sosu lub z sosem cytrynowym (nie z sosem winegret, sosem octowym ani śmietanowym), serów pleśniowych (wytrawnych), sushi (maki, sashimi), ciast, deserów, lodów.
Wino jabłko- mięta - wino idealnie komponuje się ze wszelkiego rodzaju deserami, zwłaszcza lodami i sorbetami. Może stanowić idealny dodatek do wszelkiego rodzaju delikatnych sałatek i przekąsek.
Wino jarzębinowe – pasuje do serów pleśniowych (białych, polskich), tapasów (włoskich, wytrawnych), wędzonych mięs (nie słonych), sushi w tempurze, królika, filetu z kurczaka.
Wino ze śliwek słodkie - tak jak w Japonii do dan rybnych i sushi serwuje się wino choya z japońskiej śliwki ume, tak samo nasza polska węgierka idealne komponuje się z rybą pod każdą postacią. Wino idealnie podkreśla smak ryb, owoców morza, deserów, koktajli oraz jako aperitif.
Wino wiśniowe – pasuje do pasztetów, pieczeni, pieczonego mięsa, ciast, lodów, deserów, łososia.
Wino z czarnej porzeczki – pasuje do - dziczyzny (zwłaszcza sarniny), jagnięciny, dorsza, pieczeni z lżejszymi sosami, pasztetów (z wątróbek z gęsi, z foie gras), gulaszów (słodkich, np. z marchewką), grzybów, sosów, deserów czekoladowych z czekoladą o zawartości czekolady pow. 70%.
Wino aroniowe półsłodkie – pasuje do kaczki z lekkimi sosami, deserów czekoladowych z czekoladą o zawartości kakao powyżej 70%, ciast, lodów, pasztetów, pieczeni, pieczonych mięs.
Wino aroniowe półwytrawne -
Wino ze śliwek półwytrawne - idealne do dań rybnych, kuchni japońskiej oraz zimnych przystawek oraz dań z drobiu
Wino czarny bez półwytrawne - doskonale komponuje się z potrawami z czerwonego mięsa (zwłaszcza wieprzowina, wołowina i grillowany stek) oraz z wędliną
Wino aroniowe wytrawne- podajemy do czerwonego mięsa, dziczyzny, wszelkiego rodzaju pieczeni, do wędlin oraz do mięsa kaczki i gęsi a także przystawek
Wino z gruszek- doskonale smakuje schłodzone i pasuje jako aperitif, do drobiu, ryb, makaronów, cielęciny, zimnych przekąsek oraz do białego mięsa a także grzybów (poza prawdziwkami i truflami)